Helyi közélet

2013.05.03. 15:39

A legdrágább 1,8 millióról indul

Debrecen - Egy hét múlva 205 műalkotás kerül kalapács alá a Bem téren.

Debrecen - Egy hét múlva 205 műalkotás kerül kalapács alá a Bem téren.Május 11-én tartja szokásos tavaszi festmény- és műtárgyárverését a Villás Galéria, melyen ezúttal 205 licitálható tétel lesz. A 101 festmény főként 19. és 20. századi neves festők alkotásai, a műtárgyak között pedig antik ezüst dísztárgyak, porcelánfajanszok, bútorok és szobrok is találhatók. A műtárgyak kikiáltási ára összesen 28 millió 590 ezer forint. A legmagasabb induló licitet, 1,8 millió forintot Mednyánszky László Dunajeci táj című festménye jegyzi, míg a legolcsóbb egy ezüst fogvájótartó kezdő ára: hatezer forint. - Az eddigi árverések sikerei után és az előrejelzések szerint, ismét nagy érdeklődésre számítunk. Sokan jelezték érkezésüket külföldről és belföldről egyaránt, sőt már vételi megbízások is érkeztek - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Villásné Bagdi Ildikó, az aukciósház vezetője.

Az árverés előtt a műtárgyak megtekinthetőek a Bem téri galériában május 4-11-ig, az aukció kezdetéig.

HBN


Kinek a képére licitálhatunk?

A teljesség igénye nélkül csak néhány a nevesebb alkotók közül: Aggházy Gyula, Deák-Ébner Lajos, Dolányi Benczúr Ida, Glatz Oszkár, Holló László, Kmetty János, Márffy Ödön, Mednyánszky László, Molnár-C. Pál, Szász Endre, Wágner Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában