NFM: újabb 13 ezer sikeres pályázat mosógépcserére

Budapest – Újabb 13 ezer pályázó részére kezdődött meg az elmúlt napokban a kedvezményes mosógépcseréhez szükséges támogatói okiratok kézbesítése – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.

A pályázók a dokumentum megküldéséről e-mailben kapnak értesítést. A vásárlásra a támogatói okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre – hívja fel a figyelmet az NFM.

A kedvezményes mosógépcsere akciót júliusban indította el az NFM az Otthon Melege Program keretében. A pályázaton magánszemélyek jelentkezhettek vissza nem térítendő támogatásra, amelyet energiatakarékos mosógépek vásárlásához kaphatnak. A nagy érdeklődés miatt a minisztérium az eredetileg tervezett 500 millió forintos keretet 2 milliárd forintra emelte.

A szaktárca közlése szerint hamarosan befejeződik a kedvezményes mosógépcserére benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása, a mostaniakkal együtt már több mint 23 ezer bírálata zárult le.

A pályázók folyamatosan kapják kézhez elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okirataikat, amelyeket nem szükséges kinyomtatni, elegendő a pályázati azonosító és a pályázatban megadott személyazonosításhoz szükséges adatok birtokában valamelyik regisztrált kereskedőhöz elmenni.

A közel 15 milliárd forint keretösszegű Otthon Melege Programnak köszönhetően több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javul és jelentős mértékben csökkennek a családok rezsiterhei. A nyertes háztartások éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével – ismerteti közleményében a szaktárca.

Az újabb sikeres pályázók listája november 5-től elérhető lesz a pályázati portálon.

– MTI –
hirdetés