Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.12. 11:08

Keljen életre Nyíregyháza belvárosa!

<p>Nyíregyháza - Egy élettel teli, mozgalmas belvárost szeretnénk, éttermekkel, cukrászdákkal, kulturált szórakozóhelyekkel – emelte ki Názon Gyula, az Építéstudományi Egyesület elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.</p>

Egy élettel teli, mozgalmas belvárost szeretnénk, éttermekkel, cukrászdákkal, kulturált szórakozóhelyekkel, s elérni azt, hogy a jelenlegi, „döglött” belváros keljen végre életre – emelte ki Názon Gyula, az Építéstudományi Egyesület elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Mint mondta: észrevételeiket és javaslataikat egyeztető tárgyalásokon is kifejtették, ám a városvezetés nem mutatott kompromisszum készséget. Álláspontjukat a Nyíregyháza főépítészéhez is eljuttatták, ebben többek között az szerepel: a kiskörút keleti szakasza épüljön ki a Hatzel térig, a Bessenyei tér épüljön be mélygarázzsal, a felszínen díszparkkal, az Országzászló és a Kálvin tér kapjon belvárosi funkciót: szüntessék meg az átmenő forgalmat, s dísztérré építsék át.

Szeretnék elérni, hogy a városközpontot alakítsák belvárosi dísztérré, s ne terhelje átmenő forgalom.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!