NFM: 667 milliárd forintot költenek a kiemelt közúti beruházásokra

Budapest, 2016. március 2. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által közreadott képen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (j) és Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója kicseréli a dokumentumokat a kiemelt közúti fejlesztések megvalósításához kapcsolódó támogatási szerződés aláírása után a minisztériumban 2016. március 2-án. A program keretében 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg
Budapest, 2016. március 2. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által közreadott képen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (j) és Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója kicseréli a dokumentumokat a kiemelt közúti fejlesztések megvalósításához kapcsolódó támogatási szerződés aláírása után a minisztériumban 2016. március 2-án. A program keretében 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg - © MTI Fotó: NFM/Bartolf Ágnes
Budapest – Több mint 300 kilométernyi kiemelt közúti fejlesztés megvalósítására írt alá 667 milliárd forint összértékű támogatási szerződést Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

A tárca felidézte, a kormány stratégiai törekvése, hogy a közlekedési infrastruktúra a gazdasági folyamatok hatékony kiszolgálásával a lehető legnagyobb mértékben segítse elő a versenyképesség fokozását, a munkahelyteremtést. A következő évek egyik alapvető közlekedésfejlesztési feladata ezért a gyorsforgalmi összeköttetések megteremtése a magas színvonalú közúti kapcsolatot még nélkülöző megyei jogú városokig, kiemelt gazdasági térségekig.

A közlemény szerint több, tovább nem halasztható projekt megvalósítása kizárólag magyar központi költségvetési pénzek felhasználásával képzelhető el, mert az Európai Bizottság csak nagyon szigorú feltételekkel és korlátozottan ad támogatást a transzeurópai közlekedési hálózaton (TEN-T) kívüli utak fejlesztéséhez. A kormány a következő években ezért nemzeti forrásból is támogatja a közúthálózat nagyarányú bővítését – hangsúlyozta az NFM.

– MTI –