Helyi közélet

2015.06.14. 11:50

A legjobb strandkaja nyomában

Lángos, gofri, hekk, grillkolbász, palacsinta, fagyi, hamburger, sült krumpli – körülbelül ezt nevezzük átlagos strandbüfé kínálatnak, és nem alaptalanul.

Lángos, gofri, hekk, grillkolbász, palacsinta, fagyi, hamburger, sült krumpli – körülbelül ezt nevezzük átlagos strandbüfé kínálatnak, és nem alaptalanul.

Térségünk strandjain zömében ezzel szolgálnak, ami végül is rendben van, hiszen strandra nem az ételért megy az ember. Vagy mégis? Az Itthon.hu összegyűjtötte a jellemző és különleges strandételeket Magyarországon, és azokat a helyeket, ahol ezeket még lelkiismeretesen, magas minőségben készítik el.

Néhány példa innen a környékről:

Az észak-alföldi Levelek település strandján, amit a vendégek leginkább szeretnek, az a sült hekkfilé, melyet mindig frissen készítenek el. A hozzá kérhető köretek közül a fűszeres burgonya viszi a prímet.

A hajdúszoboszlói strandon stílusosan bográcsban fő a slambuc, a birkapörkölt, az öreglebbencs, a pásztortarhonya, de választhatunk magyaros lepcsánkát és szoboszlói pecsenye lepcsánkát is.

A Tisza-tó strandétel-kínálatának fő vonzereje a hal. Pár helyen sült keszeg is kapható a hekk mellett, ami viszont kuriózum, az egy tiszafüredi falatozó, amely a hagyományosnak tekinthető strandételeket kínálja, csak halból. Tehát kérhetünk harcsa gyrost, halburgert, ponty ropogóst, sőt, hal chipset is.

- Itthon.hu​ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában