Sport

2017.03.15. 10:51

Egyelőre a pénz tarthatja a padon Leonel Pontest

Debrecen - A szerződésében megszabott lelépési pénz miatt nem menesztették kedden este a Loki portugál trénerét.

Debrecen - A szerződésében megszabott lelépési pénz miatt nem menesztették kedden este a Loki portugál trénerét.

Megismétlődött a Debrecennél az, ami már decemberben kétszer is megtörtént: a DVSC Futballszervező Zrt. igazgatósági tanácsa összeült, hogy eldöntse, alkalmas-e a portugál vezetőedző, Leonel Pontes arra, hogy a csapatot bent tartsa az első osztályban, azonban egyelőre nem került pont a történet végére.

Információink szerint a testület arra hajlana, hogy mostantól más kezébe kerüljön a szakmai munka, hiszen a gárda nagyon közel áll a kieső zónához. Azonban az a nagyjából kétszáz milliós lelépési pénz az, amit ki kellene a fizetnie a klubnak a kontraktus értelmében, egyelőre a kispadon tarthatja a luzitán szakvezetőt. Jelenleg ott tart az ügy, hogy a napokban újra megtárgyalják a tagok az ügyet, de az valószínűsíthető, hogy Pontes nem fog lemondani arról a pénzről, amely a szerződése szerint neki jár.

Az más kérdés, hogy vajon miért szeretne olyan közegben tovább dolgozni, ahol már csak nagyon kevesen bíznak a munkájában. Ami tény, szerződést jól tud kötni a szakember, ellentétben a munkáltatóival.

Akár Herczeg is jöhet

Ha mégis úgy döntene Leonel Pontes, hogy elfogyott körülötte a levegő, akkor a hírek szerint Herczeg András lehetne a lehetséges beugró. Bár korábban úgy tudtuk, a tréner egészségügyi okok miatt nem vállalná el a vezetőedzői posztot, jelen helyzetben az sem zárható ki, hogy a korábban sikert sikerre halmozó edző mégis leül a nehéz helyzetbe került klub kispadjára.

Ugyancsak hallani még Selymes Tiborról, mint lehetséges érkezőről a szakmai munka élére, ám mindez egyelőre csak teória, ugyanis ha nem sikerül megegyezni Leonel Pontessel, esetleg önként nem áll föl a kispadról, akkor szerződése szerint csak komoly összeg árán lehet elmozdítani a portugált.

HBN


Rossz eredmények

Leonel Pontes irányítása alatt 19 tétmeccset játszott a hétszeres bajnok együttes, a mérlege lesújtó: vele csupán négyszer nyert a Loki, emellett öt döntetlent és tíz vereséget számlál. Ez 57 megszerezhető pontból mindössze tizenhetet eredményezett.

A portugál tréner munkájának megítélése sokáig megosztotta a debrecenieket, a többség bízott benne, egészen a Paks elleni hazai vereségig. Az biztos, hogy a váltásra most kínálkozik talán az utolsó esély, hiszen a válogatott világbajnoki selejtezője miatt legközelebb csak április elsején játszik bajnokit a DVSC. Akkor a remekül szereplő Vasas lesz a cívisvárosiak ellenfele idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!