Nagyerdei játékok

Sajtótájékoztató a 2017-es nyári Nagyerdei Szabadtéri Játékokról
Sajtótájékoztató a 2017-es nyári Nagyerdei Szabadtéri Játékokról - © Fotó: Derencsényi István
Papp László a találkozó legelején vázolta az utat, mely az eddigi sikerekhez vezetett, illetve irányt mutatott a további remekléshez. Debrecen polgármestere ezt követően elvégezte a kezdőrúgást, amiben még a pályára betévedő Málna kutya sem tudta megakadályozni. Boros Norbert írása.

A városvezető magabiztos megindulást követően remek ütemben hozta helyzetbe Szente Vajkot. A cívisvárosi kötődésére büszke színművész és rendező briliáns cselekkel szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a szóló végén oxival passzolt kollégájának, Magyar Attilának. A debreceni születésű színész Ben Hurként vetette harcba magát, ezáltal tiszta helyzetbe hozta Lovasi Andrást és Földes Esztert. Málna kutyus tulajdonosai Kiscsillagként ragyogtak az égen, s kihagyhatatlan ziccerbe hozták Bódor Editet. A főnixes vezető – kiváló befejező csatárként – feltette a koronát a csapat teljesítményére, s gólra váltotta a ziccert – mindenki megelégedésére. Hogyan került a focicipő az asztalra, azaz miként szőtte át a futball a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programkínálatáról szóló sajtótájékoztatót? Talán az is ihletet adott a résztvevőknek, hogy a Nagy­erdei Stadion csak pár száz méterre volt az eseménytől, de ami még ettől is fontosabb, az érintettek nemcsak a színházat, a labdarúgást is szeretik. A nyári kulturális felhozatal NB I-es lesz Debrecenben, reményeink szerint a Loki is az marad – hangzott el Magyar Attila szájából.

– Boros Norbert –


Tizenöt színházi produkció a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

Tizenegy színházi társulat tizenöt produkciója látható a Nagyerdei Szabadtéri Játékokon június 10. és szeptember 9. között, a rendezvényt koncertek, családi programok színesítik – mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.