Nézőpont: Minden kezdet…

Nézőpont: Minden kezdet…
Nem tudom, létezik-e annál drágább munkaerő, mint amikor az adófizetők pénzén milliókért kitaníttatott építészmérnök (miután gyakorlat híján évek óta hiába próbált a szakmájában elhelyezkedni) a saját költségén elvégez egy 300 ezer forintos CNC-tanfolyamot úgy, hogy közben esztergagépet csak távolról látott. Petneházi Attila írása.

Lehet, hogy extrém a példa (bár megtörtént), ugyanakkor az is igaz, hogy sok vállalatvezető jelentősnek érzi a távolságot az iskolapadból kikerült fiatalok tudása és a rájuk váró feladatok elvégzéséhez szükséges ismeretek között.

Szerintem tévúton jár, aki azt várja az iskolától, hogy három, négy vagy öt év alatt az adott szakma vagy hivatás minden apró fortélyára megtanítsa a fiatalt. Az viszont igenis elvárható, hogy olyan stabil alapot adjon neki, amire a felnőtt élete során bátran építkezhet. És itt nem pusztán szakmai alapokra kell gondolni, hanem arra, hogy nyitott, az új impulzusok befogadására folyamatosan képes és kész fiatalok kopogtassanak a munkaadónál. Aki talán az első, de bizonyosan nem az utolsó munkáltatójuk lesz, hiszen manapság állítólag az a trend(i), ha nagy átlagban hétévente munkahelyet vált valaki…

– Petneházi Attila –
hirdetés