Nézőpont: Mikor LeSZ már vége?

Akt.:
Nézőpont: Mikor LeSZ már vége?
© Fotó: HBN
Miközben az Magyar Labdarúgó Szövetség élén Csányi Sándorral azon tanakodik, hogy 16, 14 vagy 12 csapatos legyen az NB I-es bajnokság, én inkább egy másik számvetésre kérném a nagytiszteletű grémium tagjait. Ugyan nézzenek már utána, hogyan alakultak a lelátói nézőszámok a regisztrációs kötelezettség bevezetése óta? Égerházi Péter írása.

Amennyiben egyféle forrást használunk, akkor inkább arról kellene már jó mélyen elgondolkodniuk, hogy – amennyiben nem törlik el az értelmetlen, békés szurkolókat is elriasztó, teljesen indokolatlanul bevezetett kártyáikat – egyáltalán érdemes-e még profi alapon labdarúgást szervezni. Kinek?

A Groupama Arénában a Loki ellen megjelent 10 ezer jólnevelttől most tekintsünk el, a Fradi egy külön világ. Oly annyira, hogy oda akárki be sem teheti a lábát, de nem csak a vénaszkenner miatt. Így járt a régi Loki-szurkolók ikonja, Lófej is, aki azért nem láthatta kedvencei pontszerzését a Zöld sasok otthonában, mert történetesen Budapesten tartózkodott, így véletlenül sem vehetett Debrecenben jegyet a stadionkártyájára. Mert ő egyébként egy regisztrált szurkoló, de az MLSZ tudorainak ez túl egyszerű lenne, így megoldották, hogy még azok se járhassak meccsre, akik erre a 16, 14, 12 csapatos amatörizmusra még kíváncsiak lennének.

Nem volt még elég?!

– Égerházi Péter –