Nézőpont: Messilabda

Nézőpont: Messilabda
Kicsi, egyedien öltözködik, furcsa a hajviselete, szinte semmi izom nem fedi testét, nincsenek sztárallűrjei, és egyáltalán, a macsóság összes „kelléke” hiányzik belőle.

És mégis, a Bolha negyedszer is nagyot ugrott. Zürichben adták át hétfő este a FIFA-Aranylabda díjat: sokak számára nem hozott meglepetést az ünnepség, hiszen 2012-ben is Lionel Messit választották a világ legjobbjának. Mindez azt jelenti, hogy a legutóbbi három szavazáson diadalmaskodó argentin zseni futballtörténelmet írt, ugyanis ő az első, aki négyszer kapta meg az elismerést. Messi klubtársát, a spanyol Andrés Iniestát, valamint (ismét) a Real Madridot erősítő Cristiano Ronaldót előzte meg a szavazáson.

Az Iniesta, vagy Ronaldo szimpatizánsok kérdezhetnék, sőt, kérdezik is, miért megint Messi? Mit csinált egész évben? A válasz egyszerű: gólokat lőtt, nem is akár mennyit, egészen pontosan 91-szer talált be 2012-ben, ami világcsúcsnak számít. Erre érkezhetne a vesztesek érdemeinek méltatása, de mindhiába, semmi sem elég a „mini” zsenivel szemben. Úgy tűnik, ez még mindig csak a kezdet, mess(z)i még a vége e remek futballista karrierjének, aki negyedszer is elnyerte a Messilabdát, akarom mondani Aranylabdát – amit egyszer talán majd egy magyar is újra kiérdemel.

Szabó Dóra

 

Kapcsolódó írások:

Ismét Messié a FIFA-Aranylabda

Egervári ismét Messire szavazott