Nézőpont: Menjél, Kuli!

Nézőpont: Menjél, Kuli!
A címben idézett felszólítást meccsenként minimum ötször hallottam tavasszal az Oláh Gábor utcai stadionban. Szó sincs arról, hogy valaki elhajtani kívánta volna a Loki csatárát, Adamo Coulibalyt, éppen ellenkezőleg: minden előrevágott labdára szerették volna, ha ő rajtol rá, mert akkor szinte garantált volt a gólveszély. Tamás Nándor jegyzete.

A debreceni támadó igen gyakran meg is fogadta a tanácsot, hogy milyen sikerrel indult be az indításokra, jelzi a 20 bajnoki találata és a gólkirályi címe.
A korábban néhányszor elmarasztalt Coulibaly hatalmas fejlődésen ment keresztül a DVSC-ben eltöltött három esztendő alatt, ezt még a legádázabb kritikusai is elismerték mára. Nagy értéke ő a debreceni együttesnek, azonban azt csak kevesen tudják, hogy a pályán kívül is példaképe lehetne sokaknak.
Közvetlen, kiegyensúlyozott figura, akinek kiforrott véleménye van a világ eseményeinek zajlásáról, s ha arra gondolunk, hogy hátrányos helyzetű fiatalokat segítő egyesületet is alapított a futballban keresett millióiból, megállapíthatjuk: a szíve is a helyén van. Góljait számlálgatva pedig abban reménykedünk, hogy e bizonyos szív fölött még jó darabig Loki-címer feszül majd.

nandor.tamas@inform.hu

Tamás NándorTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek