Megkövetem

Megkövetem
© Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg
Titokban azért reménykedtem benne, hogy meg kell követnem a válogatottat, illetve a Dzsudzsákékban töretlenül bízókat a hitetlenségem miatt. Előzetesen ugyanis azt írtam, a pályán nem sok sanszunk lesz a franciaországi Európa-bajnokságon, erre tessék, leverik, mint vak a poharat a magasabban rangsorolt és kilences győzelmi szériával a hátuk mögött érkező sógorokat. Persze, ez a mérkőzés is megmutatta, hogy az eredmény sokszor milyen nüansznyi dolgokon múlik. Égerházi Péter írása.

Ott van mindjárt az a korai Alaba-kapufa, mert ha a labda csak néhány centivel beljebb megy, de hagyjuk, mert tudjuk, a sportban ilyen szót nem ismerünk. Így inkább örüljünk, hogy ezek a srácok a német stáb vezetésével olyasmit vittek véghez, ami messze túlér a sporton.

Újra önbecsülést adtak a nemzetnek, határon innen és túl megint büszke lehet a magyar, mert a világ futballszerető társadalma ismét felnéz ránk, nem sajnálhatja le az Eb legkisebb értékű válogatottját. S ezt már senki nem veheti el tőlünk, alakuljon akárhogy a mieink további szereplése, így is emelt fővel térhetnek haza.

Nincs szándékomban ebből rendszert csinálni, így már most megkövetem őket, ha netán még ennél is nagyobb élményt szereznek nekünk.

Égerházi Péter