Megkövetem

Megkövetem
© Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg
Titokban azért reménykedtem benne, hogy meg kell követnem a válogatottat, illetve a Dzsudzsákékban töretlenül bízókat a hitetlenségem miatt. Előzetesen ugyanis azt írtam, a pályán nem sok sanszunk lesz a franciaországi Európa-bajnokságon, erre tessék, leverik, mint vak a poharat a magasabban rangsorolt és kilences győzelmi szériával a hátuk mögött érkező sógorokat. Persze, ez a mérkőzés is megmutatta, hogy az eredmény sokszor milyen nüansznyi dolgokon múlik. Égerházi Péter írása.

Ott van mindjárt az a korai Alaba-kapufa, mert ha a labda csak néhány centivel beljebb megy, de hagyjuk, mert tudjuk, a sportban ilyen szót nem ismerünk. Így inkább örüljünk, hogy ezek a srácok a német stáb vezetésével olyasmit vittek véghez, ami messze túlér a sporton.

Újra önbecsülést adtak a nemzetnek, határon innen és túl megint büszke lehet a magyar, mert a világ futballszerető társadalma ismét felnéz ránk, nem sajnálhatja le az Eb legkisebb értékű válogatottját. S ezt már senki nem veheti el tőlünk, alakuljon akárhogy a mieink további szereplése, így is emelt fővel térhetnek haza.

Nincs szándékomban ebből rendszert csinálni, így már most megkövetem őket, ha netán még ennél is nagyobb élményt szereznek nekünk.

Égerházi Péter
hirdetés