Magyarország

2008.09.19. 09:28

Negyvenmilliót csalt ki áldozataitól egy hitelügynökség munkatársa

<p>Összesen negyvenmillió forintot csalt ki egy hitelügynökség munkatársa 14 embertől, akiknek befektetésre ígért magas kamatot.</p>

A férfi a befektetésre átvett pénzeket nem fizette vissza. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi 2006. január eleje óta egészen tegnapig tevékenykedett, mikor a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. A hitelügynököt csalással gyanúsítják.

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a bajai férfi egy ottani hitelügynökség eljárásra jogosult munkatársaként úgy vett fel pénzeket, hogy egy-két hónap alatt kiemelkedő kamatot ígért cserébe.

A pénzt végül azonban nem fizette vissza, ezt elégelte meg nemrég egy ügyfél, aki feljelentette. A nyomozók megállapították, hogy összesen 14 embert károsított meg, velük egyébként a pénzátadásról szerződést is kötött. A rendőrök szerint még több károsultja is lehet ennek az ügynek, ha előkerülnek, akkor az okozott kárérték is emelkedni fog, ez egyébként egyelőre 40 millió forint.


· Ráesett a rakomány egy munkásra
· Vigyázz, dől a... hitel!
· Túl sokat fecsegünk magunkról a neten
· Török csaló fosztotta ki Hajdú Pétert
· A nap képei A nap képei 2008.09.18.
· Így zuhant le a Spanair gép
· Bénázás a parkolóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!