Nézőpont: Ki a télből, ki a hétköznapokból!

Nézőpont: Ki a télből, ki a hétköznapokból!
Elkezdődött az idei kocsonyafesztivál. Ez jó hír, nemcsak a kocsonyásoknak, de azoknak is, akik nem szeretik – jómagam ebbe a táborba tartozom. Kupcsik Ildikó jegyzete.

Számomra nem az ízlelőbimbók kényeztetését jelenti ez a három nap, hanem a nyüzsgést, a forgatagot, a látványosságot. Hogy a mindennapi színtereimből – otthon, munkahely, bölcsi, bolt – kiléphetek egy olyan városba, ahol teljesen szokatlan dolgok fogadnak. Jégszobortól kezdve kétméteres gitárokig a számtalan békán és áruson át programok, lehetőségek, finomságok. És a rengeteg sok ember – ami normál esetben zavar, de ilyenkor nem: mind kíváncsiak arra, amint Miskolc feléled téli álmából, hagyja olvadni a havat, főni a kocsonyát, és pislogni mindenkit, akiben van kíváncsiság, érdeklődés és szórakozni vágyás.

Ebben a három napban Miskolc illatok kavalkádja, színek, dallamok találkozása, történelem és kultúra, gasztronómia és játék. Milyen jó, hogy nem kell nyárig várni egy ilyen rendezvényre! Mennyire jótékony tél végén egy ilyen mozgalmas hétvége! Hamarosan ugyanis lehet készülni a tavaszra, ahol – ha tetszik, ha nem –, beindul minden, ami zsigeri, és ami élet.

– Kupcsik Ildikó –