Nézőpont: Jó hely

Akt.:
Nézőpont: Jó hely
Január végéig adott gondolkodási időt egymásnak a Debreceni Sportcentrum és Jakabos Zsuzsanna az úszó cívisvárosba igazolása kapcsán – mondta Orendi Mihály a sportcentrum vezetője a Magyar Távirati Irodának annak kapcsán, hogy a Jövő SC-vel szakító szemrevaló sportolóhölgy a jövőben hajdúsági színekben szeli-e a habokat.

Az MTI idézi a sportvezető szavait: „Jakabosnak ehhez debrecenivé kell válnia, fel kell vállalnia, hogy ő Debrecenért versenyez”.

Orendi úrhoz csatlakozott Kósa Lajos polgármester is, aki kijelentette, csak akkor lehet szó a versenyző szerződtetéséről, ha életvitelszerűen hajlandó Debrecenben élni.

Bár az „életvitelszerű” kifejezés kissé furcsán hat ezen szövegkörnyezetben, de teljességgel érthető, miért ez a cívisvárosiak óhaja. A debreceni sportnak a legkevésbé sem zsoldosokra van szüksége, hanem olyan versenyzőkre, akik átérzik, mit jelent az itt élő embereknek örömet szerezni egy-egy kimagasló teljesítménnyel.

Erről egyébként Jakabos nyugodt szívvel kérdezheti Debrecen olimpiai bajnokát, a pályatárs Risztov Évát, aki mára teljességgel cívisvárosi lánynak érzi magát, annak minden előnyével és hátrányával. S biztos vagyok benne, ha Évát kérdeznék, azt válaszolná: ez egy jó hely!

Tamás Nándor