Nézőpont: Hová mutatók

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Írjál már valami odabunkózósat erről az óraátállítgatósdiról, noszogtat ilyenkor, időszámítás-váltás táján néhány olvasóm, sorolva az utóbbi években többször hangoztatott érveket: sokan még az egészségesek közül is napokig ki vannak purcanva, nem bírnak összpontosítani, több a baleset is ilyenkor, a köztéri lámpák pedig már úgyis automaták – szemben mindez persze az áramelosztó vállalat által félévente újra és újra hangsúlyozott energiamegtakarítási szemponttal. Fábián György írása.

Újabban visszakérdezek a lelkes olvasóktól: mégis, minek? Ha írnék róla, akár minden alkalommal, mi történne?

Még újabban azt mondom nekik, szokott morbidsággal (bocs, de most a nyugalom megzavarására alkalmas sorok következnek stb.): ha esetleg tüntetőleg felgyújtanám magam a Nagytemplom előtt, azzal az üzenettel, hogy mindezt az időszámítás-váltás miatt szenvedő embertársaimért teszem, ajánlva a mindenkori döntéshozók figyelmébe, esetleg akkor…

Akkor mi történne? Elárulom: semmi. Néhány ilyen megjegyzés: Egy hülyével kevesebb. Vagy: Na, ez is beteg volt. Vagy drogos. Illetve, szintén menő duma: Elgurult a gyógyszer.

Innentől persze – ahogy szokták mondani – ez már egy másik történet.

– Fábián György –
hirdetés