Nézőpont: Hol a két Latabár?

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
„És van, akinek nem elég ez, folyton követel és kérdez, hogy hol van, ami neki jár, hol a két Latabár ?!” – a fenti, a Hobo Blues Band által megénekelt sorok jutottak eszembe, amikor a DVSC hetedik bajnoki címének megszerzésének másnapján felütöttem az internetes sajtót.A hozzászólók fanyalgása szembetűnt, megerősítette bennem azt, hogy nem álmodtam az előző éjjel, a Loki aranyérmének, enyhén szólva, nem tudtunk egyöntetűen és önfeledten örülni. Tamás Nándor jegyzete.

Kikapott a Loki a fiesztán, minden létező helyzetet elpuskázva, két kispesti kontrával pedig nem tudván mit kezdeni, elhasalt a báli belépő közben.

Tény, a magyar futball mérföldekre lemaradva kullog a nemzetközi középmezőny mögött, újabban a kupacsapataink nem érik meg az augusztust sem és valljuk be, nem gyakran sziporkázott a bajnokcsapat mostanában.

Mint ahogyan az is biztos, tisztában van ezzel a klubnál mindenki és nem az a cél, minél messzebb űzzék a nézőket a Nagyerdei Stadion környékéről.

Épp a Magyar Kupa-döntő okán tapasztalt diósgyőri fociláz kapcsán mondta valaki, hogy el lettünk kényeztetve itt a cívisvárosban a trófeák halmozásával, 2005-ben 50 ezren tomboltak a Kossuth téren, aztán harminc-, majd alig tizenötezren. Ez természetes, a jót könnyebb megszokni, mind jobb és jobb futballt szeretnénk látni, s követeljük: hol van, ami nekünk jár?!

Csak nehogy a hét bajnoki cím után a hét szűk esztendő következzen!

– Tamás Nándor –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek