Nézőpont: Haverok, buli, kosárlabda

Nézőpont: Haverok, buli, kosárlabda
© Fotó: Derencsényi István
Tényleg jó buli volt! A Debrecen főterén kialakított játékterek, a centerpálya körül felállított lelátók vonzották az embereket, még azokat is, akik be vannak oltva a sport ellen. A kosárlabda 3×3-as válfaja gyorsan a szívekbe lopta magát rendkívül látványos, dinamikus játékával. Boros Norbert írása.

A kezdeti rácsodálkozás után zsúfolt nézőtér előtt küzdöttek a 18 éven aluli tehetségek a világbajnokságon, a szurkolók együtt éltek a meccsekkel, s a nagyszerű betétprogramok, illetve az állandóan lüktető zene igazi dzsem­bori­han­gu­latot teremtett a Nagytemplom elé. Bónuszként a magyarok is kitettek magukért, főleg a lányok, akiknek bronzérem került a nyakukba a torna végén.

Tíz nap elteltével a magyar–román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntői kezdődtek a cívisvárosban. Bár a csapatok létszáma és a pálya mérete megnőtt az előző világ­eseményhez képest, az első nap nem hozta tűzbe a hajdúsági sportbarátokat, ami azért fájó, mert a kontinens legjobb csapatai mérkőznek a Főnix Csarnokban. Ha honfitársainkért szurkolhatnánk, biztosan más lenne a helyzet, s ezt már nem egyszer bizonyították a drukkerek itt, a Hajdúságban. Most úgy tűnik, nagyon hamar eljön az idő, amikor élvonalbeli meccsekre járhatnak a cívis kosárlabda-szurkolók. Hiába az elvesztett bajnoki döntő, a DEAC-nál gőzerővel dolgoznak azon, ha lehetőség adódik, akkor csatlakozhassanak az NB I/A csoportjához – akár már jövőre! És akkor újra indulhat a buli!

– Boros Norbert –