Nézőpont: Elveszett betegek

Akt.:
Nézőpont: Elveszett betegek
© Fotó: Matey István
Elmebeteg, idióta, szörny, bár magával kezdte volna! – írják a brutális balmazújvárosi gyilkosság híréhez hozzászólók. Ez a tragédia jelzés, utal valamire… – így egy másik vélemény, amely bizony szintén felismerte az elkövető apa tette mögött meghúzódható tartalmakat, amikre a Naplónak nyilatkozó kriminálpszichológus is utalt. Barak Beáta írása.

Valószínűleg már úton van az örök fényességbe a család, sőt meg is érkeztek, de nem hinném, hogy oda a mindenhatóval és egymással kéz a kézben jutottak; a túlvilági boldogság állapotában, ahol megjavul minden evilági baj, ahogyan azt a családapa talán elképzelte. Föntről sem kell visszanézniük, mert magukkal vitték az okokat. Pedig nincs magyarázat a férfi tettére, ilyet épeszű ember nem csinál. Nem túlzás tehát, ha a róla kommentelők elmebetegséget kiáltanak, jelentsen az akár egy kezeletlen mániákus depressziót, aminek harag, szomorúság, gyanakvás, izgatottság, visszahúzódás és a magányosság érzése is tünete lehet. Vagy az önkontroll hiányát, még ha azt akár szerelemféltés vagy bármi más idézte elő. Mindkettő arra utal, hogy ha nem is a tébolydából szabadult, de elveszett betegként élhetett a „rendezett körülmények” mögött. Nem hátborzongató, hogy a gyilkosság hírével egy időben egy olyan sértett német férfi képein viccelődik az internet, aki a szakítás után minden, exbarátnőjével közös vagyont: autót, széket, tévét, kocsit, telefont flexszel kettészelt? Nem akarok belegondolni, mi lett volna, ha… És abba sem, hogy az ellátatlan betegek észrevétlenül köztünk élnek.

– Barak Beáta –


Borzalmas mészárlás Balmazújvárosban
Balmazújváros – A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a mentőszolgálat munkatársai 2015. június 18-án 10 óra 14 perckor bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy Balmazújvárosban, az egyik Szoboszlói utcai családi házban négy holttestet találtak.


Mentális betegségei lehettek a családirtónak
Debrecen, Balmazújváros – A kriminálpszichológus szerint családját okolhatta a problémákért a balmazújvárosi családirtó.


Nem feltételezték az apáról, hogy gyilkolásra vetemedhet
Balmazújváros – Még a sokat látott helyszínelőket is megdöbbentette az a látvány, ami a balmazújvárosi emberölés után fogadta őket.


Még nem ismerik a gyilkosság indítékát
Az eddigi tanúmeghallgatásokból még nem derült ki, miért irtotta ki a családját az a balmazújvárosi férfi, aki tette után felakasztotta magát – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés