Nézőpont: Demokrácia, tapasztalás

Akt.:
Nézőpont: Demokrácia, tapasztalás
© Fotó: Égerházi Péter
Nem kormánypártiként Debrecen polgármesterjelöltjének lenni nem lehet kellemes érzés – szerintem. Biztos vesztés! Legalább is jelen állás szerint. Ennek ellenére tuti, hogy lesznek kihívói az alpolgármesterként már a nagybetűs politikai, köz- és társadalmi életbe bevezettetett, bejárattatott és bizonyított dr. Papp Lászlónak. Kovács Zsolt írása.

Egy olyan városban, amelyik politikai széljárástól függetlenül fejlődött, amelyik a Kósa-éra alatt – és itt a párthovatartozás nagyon fontos – az ország második városa lett, és nem mellesleg, alapvetően konzervatív értékrendet képviselnek az itt élők, bizony nagyon nagy dolognak kell történni ahhoz, hogy október valahányadikától ellenzéki polgármestere legyen Debrecennek. Mondják, az ördög nem alszik, ám a jelenlegi állás szerint kizártnak tartom, hogy ne kormánypárti első embert válasszanak a cívisek.

És ebbe az ellenzék is a pártszövetség kezére játszott az elmúlt években. Mégpedig a szervezetlenségével, a széthúzásával, olykor a tutyimutyiskodásaival, és ha nagy ritkán elő-előbányásztak egy-egy „ügyet”, a városvezetés, a kormánypárt vezetése úgy „intézte”, hogy az árnyéknak, légvárnak vagy lufinak bizonyult. Ennek ellenére el kell indulni valakiknek az ellenzéki oldalon is. Ha másért nem, a demokrácia, a tapasztalás miatt.

– Kovács Zsolt –