Nézőpont: Csend ült a tájra

Akt.:
Nézőpont: Csend ült a tájra
© Fotó: HBN
Lehet, csak koromnál fogva, de huss, roppant gyorsan elszaladt majd’ egy esztendő, véget ért az OTP Bank Liga 2014/2015-ös szezonja. Még élénken él bennünk, debreceniekben a fájdalmas nemzetközi búcsú az utolsó utáni percekben Boriszovban, amely rányomta a bélyegét a Loki bajnoki idényének elejére is, máris véget ért egy újabb fejezet. Nem is akárhogyan, több csapatnak csordultig töltötték a keserűség poharát, egészen az NB III-ig taszítva őket. Tamás Nándor írása.

Abszurd és mégis fájóan valós, a magyar viszonyokat hűen tükröző bajnokságon vagyunk túl, az ultrák világgá üldözésével, hangulattalan, pár száz nézős meccsekkel, kongó stadionokkal, ad hoc jellegű, követhetetlen szövetségi döntésekkel.

Ebben a káoszban végzett negyedik helyen a DVSC-TEVA, ami – tekintve, hogy a klub büdzséje már egy ideje nincs az első háromban, sőt – nem is annyira rossz eredmény, ráadásul ez a pozíció ezúttal Európa Liga-selejtezőt is ér.

Ami miatt inkább hiányérzetünk lehet, az a DVSC körüli bizonytalanság: nem mondhatni, hogy látni lehet a tisztán felvázolt jövőképet. Nem tudjuk, mely játékosok maradnak, kik érkeznek, van-e kilátás arra, hogy új szponzor tűnjön fel a cívisvárosban, egyáltalán, mire és mennyi pénz lesz. Persze, a háttérben biztosan folyik a lázas munka, csak éppen csendben, nagyon csendben.

– Tamás Nándor –