Nézőpont: Cívis öröm, olasz bánat

Nézőpont: Cívis öröm, olasz bánat
© Fotó: HBN
Lehet, néhol csikorog, ami persze a pálya hibája, de már megszoktuk napba öltözött főnixmadaras fizimiskáját, még ha Spanyolhonban készült is. Égerházi Péter írása.

Ki gondol már a tömzsibb orrú, elöl ovális üvegű, de paramétereiben csaknem hasonló olasz társára, amely akár járhatna is helyette, ha 2010-ben a Közbeszerzési Döntőbizottság feladata magaslatán áll. De hibázott, s ennek az ibériaiak lettek a haszonélvezői, a taljánok pedig a vesztesei.

Érhető, ha utóbbiak szeretnék menteni a menthetőt, de nem mindegy, kivel szemben. Az igazságtalanság miatt vállvetve mentünk velük a bíróságra, hiszen közös volt a sérelmünk, de nem a céljaink. Sajnáltuk az olaszokat, de nekünk nem győzelemre, hanem elsősorban villamosra volt szükségünk. Így nem várhattuk ki a jogi lépcsők végét, gyártót kellett keresnünk, különben még mindig csak egy vonalon járna a tuja a városban. Ezért az önkormányzat a hatodik kiírásban úgy volt kénytelen annak idején győztest hirdetni a 2-es villamosok gyártására , hogy közben az általa az olaszokkal együtt megindított jogorvoslati eljárás miatt az ötödik forduló még nem zárult le. Sőt, mind a mai napig nyitott, hiszen az ítélőtábla és a Kúria határozata csak a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasító határozatát bírálta felül, de eredményt nem hirdethetett. Igaz, nekünk már nem is fontos

– Égerházi Péter –