Nézőpont: Campus plusz

Ponthúzó Party a Campus Fesztiválon
Ponthúzó Party a Campus Fesztiválon - © Fotó: Matey István
Az elmúlt napokban sok időt töltöttem a Campuson és több olyan érdekes, kisebb fajsúlyú dolgot is megfigyeltem, ami említésre méltó. Például a résztvevők nagyrésze villamossal érkezett. Orosz Csaba jegyzete.

A többség már a volt Csónakázó tónál leszállt, pedig a bejárat a klinikához esett közel. A tuján talán még soha nem volt annyi ellenőr mint most. Esténként rendőrök is villamosoztak.

Bent nagyon pörgött a mókás ruhák és parókák kölcsönzője, a beöltözőkről ugyanott fotókat is készítettek. Még a 0. napon történt, hogy a bejárat közelében egy pillanatra mindenki megijedt amikor hatalmas zaj kíséretében az egyik faház tetejéről a földre zuhant a gyroszos fémből készült, nagyjából egy méteres reklámtáblája. Senkinek nem esett baja.

Újdonság volt a nagyszínpadnál, hogy a levegőből több alkalommal is egy kamerával felszerelt drón pásztázta a tömeget. A képeket kitették az óriás kivetítőkre.

Ugyanott bizonyos együttesek koncertjei sokkal hangosabbnak bizonyultak mint a többiek, ami zavarta a más sátrakban, színpadokon folyó programokat.

Mókás volt ahogy négy részeg fiú a kezeinél, lábainál fogva cipelni próbált egy ötödik nagyon részeget, akit többnyire a földön húztak.

A legkülönösebb pedig talán az volt amikor egy idős bácsi a fesztivál közepén azt kérdezte tőlem, hogy merre találja a Rézangyal sátrat, mert szereti a zúzós zenét.

Orosz Csaba