Nézőpont: Az Én sportolója

Akt.:
Korábbi díjazottjaink
Korábbi díjazottjaink - © Fotó: HBN archív
Ezekben a napokban küldjük ki elektronikus levélben a meghívókat, amelyeket azok a sportolók, edzők és sportvezetők kapnak, akik a legjobban teljesítettek a tavalyi esztendőben. Ahogyan megszokhattuk, az idei Év sportolója szavazás is komoly tömegeket mozgatott meg, több ezren tették le voksukat valamelyik kiválóság mellett, ezért az is komoly sportteljesítmény volt, hogy kollégáink összesítsék a beérkezett e-maileket és szelvényeket. Tamás Nándor írása.

A térség 2013-ban is bizonyította, hogy igazi sportvárosban, sportmegyében élünk: számtalan kimagasló sikernek tapsolhattunk, legyen szó aerobikról, futballról, vízilabdáról, úszásról vagy éppen röplabdáról.

Valódi példaképek ezek a kiváló versenyzők, sokkal inkább azok, mint a tél végi, szmogos éterben kavargó médiaszemét percemberkéi.

Ám gyakran hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a testkultúra hétköznapi hőseiről, azokról, akik nem fényes érmekért, országhatárokon túl ragyogó dicsőségért, esetleg forintszázezrekért izzadnak nap mint nap. Akiket az egészségük megőrzése iránti vágy hajt a rekortánon, akik a szebb alak elérése végett fognak kezükbe súlyzót, gumikötelet, biciklikormányt.
Számomra ők ugyanúgy követendő példák, akik a legnagyobb ellenfelet bírják le naponta: saját magukat.

Szerencsére az „amatőrök” jutalma sem marad el, hiszen az az endorfinlöket, ami egy kemény tréning után elkapja az embert, ugyanúgy kellemesen elbódít, mint a kispályás dühöngés utáni egy-két korsó sör.

– Tamás Nándor –