Nézőpont: Allergiások országa

Nézőpont: Allergiások országa
Jóllehet, július elsejétől büntetést kell fizetnie annak a gazdálkodónak, vagy földtulajdonosnak, akinek a területe parlagfűvel fertőzött, ez sovány vígasz annak a debreceni szülőnek, akinek a fia erdésznek tanul Sopronban, és noha nyári szünet következik, a gyerek az elkövetkező jónéhány hétben biztosan nem tér(het) haza a szülői házba. Petneházi Attila jegyzete.

A huszonéves fiatalember számára már a pályaválasztáskor szempont volt, hogy olyan országban, de legalábbis olyan országrészben szerezzen diplomát, mely az év 365 napján élhető közeget garantál az allergiások számára (is).

A hatóságok türelme június 30-ig tartott, eddig lehetett büntetlenül megtisztítani az érintett részeket, ugyanis ekkor kezdődik a növény virágzása, amely fokozottan veszélyezteti az allergiától szenvedőket. Az erősen allergén gyomnövény által kibocsátott pollentől honfitársaink jelentős része szenved. Még az a szerencse, hogy a fiataljaink előtt kinyílt a világ, és nem feltétlenül kell megvárniuk, amíg egyesek felelőtlensége miatt náluk is jelentkeznek az allergiás tünetek. Rádásul nem a parlagfű az egyetlen allergén, ami mostanában irritálja őket…

Petneházi Attila