Nézőpont: A pénz nem minden

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Téli álmából ébredezik a honi labdarúgás, hétközi Ligakupa-meccsekkel, hétvégén a Mennyei Bajnokság soron következő fordulójával indul a futballtavaszunk. Még mindig kicsit sárgább, kicsit savanyúbb (mint az átlag), de a miénk! Boros Norbert írása.

Óriási a várakozás a cívisvárosban, hiszen az élről várja a folytatást a Loki, és fantasztikus érzés lenne az új Nagyerdei Stadionban ünnepelni a hetedik bajnoki címet. Így valóban nagyon szép, kerek lenne a történet hajdúsági szempontból, viszont vannak riválisok, akik szintén az aranyra pályáznak. A minap érdekes statisztikával rukkolt elő az egyik országos napilap, górcső alá vette az élvonalbeli csapatok költségvetését. Akinek halovány rálátása is van labdarúgásunkra, azt nem lepte meg, hogy ezen lista első helyén a Videoton áll, a maga 3 milliárd forintjával. A fehérvári alakulat mögött a Fradi található 1,6 milliárddal, akik mindössze 100 millióval előzik meg a tavalyi bajnok Győrt. A Diósgyőr és az állítólag az utánpótlásra építő, elsődlegesen a fiatalok fejlődését szem előtt tartó Puskás Akadémia 1-1 milliárdból gazdálkodhat. A lajstrom 6. helyén „szerénykedik” az ősz bajnoka, a DVSC-TEVA, ami azért némiképp meglepheti a szurkolókat.

Az anyagiak mint mindenben, a labdarúgásban is fontos szerepet játszanak, de szerencsére nem a pénzkötegek rúgják a gólokat. A DVSC már többször is bravúrosan megmutatta, hogy nem mindig a leggazdagabb gárdának jár az aranyérem, hanem a legjobbnak! A piros-fehérek tavasszal már bizonyítottak, pluszmotivációként a debreceni ultrák is visszatérnek a stadionokba, hogy buzdítsák a Lokit, azaz újra vállvetve mennek csatákba a futballisták és a drukkerek. Következik tizenhárom bajnoki forduló, ami nem rengeti meg a világot, de a lokistáknak nagyon fontos!

– Boros Norbert –