Nézhetjük a „milliárd dolláros” bunyót

Akt.:
Nézhetjük a „milliárd dolláros” bunyót
© Fotó: dnepr.info
Las Vegas – Közeledik a nagy nap, amit a Mayweather- és McGregor-szurkolók már annyira várnak.

Évek óta várják a küzdősportok rajongói, nevezték már az évszázad, de az évezred bokszmeccsének is, és augusztus 26-án Las Vegasban kerül megrendezésre: összecsap a veretlen ökölvívó (49-0, 26 KO), Floyd Mayweather és a UFC királya, Conor McGregor.

100 és 75 millió

Az ökölvívás szabályai szerint küzd meg egymással a makulátlan profi mérleggel rendelkező bokszoló szupersztár, Floyd „Money” Mayweather, és a legnépszerűbb ketrecharcos, az ír Conor McGregor. Szinte garantált, hogy a 12 menetesre tervezett ütközet lesz minden idők legértékesebb küzdősport-mérkőzése, a szakértők szerint az 1 milliárd dollárt is meghaladja majd a meccs összértéke. A fizetés is jutányos, állítólag az amerikai legalább 100 milliót, az ír legalább 75 milliót kap (dollárban). A közösségi média és a híroldalak hónapok óta tele vannak a meccsel kapcsolatos hírekkel, a két nagyszájú harcos aktív közösségi profiljaiból is sorra jönnek a beszólások, de egy négyállomásos sajtóturnét is szerveztek nekik világvárosokban, Los Angelesben, Torontóban, New Yorkban és Londonban, hogy mindenhol egymásnak ugorhassanak. A körítésre tehát nem lehet semmi panasz – adta hírül a Sport TV.

Az Egyesült Államokban mélyen zsebbe kell nyúlnia a szurkolóknak, ha televízión keresztül akarják nézni az összecsapást, HD-minőségben 100 dollárt, SD-ben 90-et kell fizetni a lehetőségért. A meccset sugárzó Showtime 5 milliós nézettségre számít, ami már akkor is legalább 450 millió dollár bevételt jelent, ha mindenki csak az SD-jelet választaná, de nem azt fogják. Az Egyesült Királyságban és McGregor hazájában, Írországban közvetítő Sky Sport Box Office szintén pay-per-view közvetít, előbbiben 20 fontért, utóbbiban 25 euróért lesz elérhető McGregor első profi bokszmeccse.

Felvezetések is

Magyarországon a UFC-t és számos rangos ökölvívó-gálát közvetítő Sport TV vásárolta meg az esemény közvetítési jogait. És nem csak az élő közvetítésről van szó, hanem két kiváló sorozatról is. A Showtime által készített négy harmincperces epizódból álló All Access: Mayweather vs. McGregorról, amely a két sportoló felkészülését és a gála előkészületeit mutatja be. Embedded: Mayweather vs. McGregor címmel pedig a UFC jelentkezik a gálát megelőző héten minden nap egy-egy videóval. A csúcsmérkőzést augusztus 27-én, vasárnap 2 órától közvetíti élőben a Sport1.

HBN
hirdetés