Névváltoztatásról és kinevezésekről is döntöttek a városatyák a csütörtöki közgyűlésen

Akt.:
Névváltoztatásról és kinevezésekről is döntöttek a városatyák a csütörtöki közgyűlésen
Debrecen –  Elfogadták az oktatási intézmények közalkalmazotti létszámának 20 fős csökkentését, és összesen tíz óvoda, iskola vezetőjét választották meg öt évre a debreceni közgyűlés képviselői csütörtökön.

A Pajna Zoltán alpolgármester vezette, rendkívül pergő tempójú ülésen – bő másfél óra alatt félszáz előterjesztésről szavazott a testület – döntöttek a reklámtábla-szigor enyhítéséről, és apportálták a régi Nagyerdei Stadiont az újat építő projektcégbe.Igennel szavaztak a képviselők a Tímár u. 3. alatti ingatlan 44 millió forintért történő eladására is, mely a Hajdúpillér Kft.-hez mint egyetlen pályázóhoz került. A Debreceni Filharmonikus Zenekar és Kodály Kórus a jövőben „Kodály Filharmónia Debrecen”, ezen belül „Kodály Filharmonikusok Debrecen” és „Kodály Kórus Debrecen”  néven folytatja tevékenységét.Visszavonták a Bányai Júlia általános iskola vezetőjének a megbízását azzal összefüggően, hogy a debreceni önkormányzat augusztus 1-jétől átveszi az intézmény fenntartói jogát a Debrecen-Mikepércs Többcélú Kistérségi Társulástól. A posztra soron kívül új pályázatot írnak majd ki.A közgyűlés alkalmával átadták a Debrecen Város Közoktatásáért és a Debrecen Város Kiváló Pedagógusa kitüntetéseket.

 Levették a napirendről

Nem tárgyalt az állatvásár céljára szolgáló ingatlan értékesítéséről, sem a zöldterületen parkolók büntetésének szigorításáról a debreceni önkormányzat képviselőtestülete csütörtöki ülésén. A két témát levették a napirendről. Ezeken kívül viszont 50 előterjesztésről döntöttek – szinte vita és hozzászólás nélkül.

Számos nonprofit szervezet beszámolóját fogadták el, és a város több területére vonatkozóan módosították a szabályozási tervet. 88 önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadására kerülhet sor pályázat útján, a szabályozás kiterjesztése a nehéz helyzetbe került adósok számára elérhetőbbé teszi ezt a lehetőséget.

A Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. használatába adta a testület a Simonffy utcai ifjúsági közösségi házat és neveket is megváltoztatott:

a Városi Pedagógiai Szakszolgálat a jövőben Debreceni Tehetséggondozó Központ Pedagógiai Szakszolgálatként, az Erdey-Grúz Tibor Vegyipari és Környezetvédelmi Szakközépiskola pedig Vegyipari Szakközépiskolaként ismerszik majd meg. 

Tíz intézmény magasabb vezetőjének 5 éves megbízása 2011. július 31. napjával lejár. A következő 5 évre az alábbi vezetőket nevezték ki:
  • Holló János Utcai Óvoda: Törő Béláné
  • Ifjúság Utcai Óvoda: Haba Lajosné
  • Ispotály Utcai Óvoda: Kerekesné Percze Magdolna
  • Szabadságtelepi Óvoda: Dr. Felvéginé Jakab Magdolna
  • Dózsa György Általános Iskola: Pallósné Bodnár Erika
  • Petőfi Sándor Általános Iskola: Komáromi Julianna
  • Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI: Dr. Széles Dezsőné
  • Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium: Berkecz Gábor
  • Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola: Fekete József
  • Lilla Téri Általános Iskola: Czellér András

 

A június 30-ai ülésen pedagógusokat is kitüntettek
Debrecen Város Kiváló Pedagógusa díjban részesült:  

Kuruczné Gönczi Anna (a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola pedagógusa)

Molnár Katalin (a Karácsony Sándor Általános Iskola igazgatója)

Sáriné Szebenyi Judit (a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI pedagógusa)

Debrecen Város Közoktatásáért díjban részesült:

Agárdiné Burger Angéla (a Gönczy Pál Általános Iskola igazgatója)

Szabó Imre (a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény volt igazgatója)

Az Ady Endre Gimnázium nevelőtestülete (a díjat Rózsavölgyi Gábor igazgató vette át)

 


Ülésezett a Debreceni közgyűlés– az ülésteremből közvetítettünk

 

Címkék: ,