Neves festők alkotásai kerülnek kalapács alá a Villás Galériában

Neves festők alkotásai kerülnek kalapács alá a Villás Galériában
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kiállításon is láthatók az eladásra kínált műtárgyak az aukció napjáig.

Ötvenhatodik alkalommal tartanak festmény- és műtárgyárverést a Villás Galériában december 9-én, 15 órától. Az aukción összesen 229 tétel kerül kalapács alá. A 119 darab festmény és a 110 darab műtárgy kikiáltási ára összesen több mint 38 millió forint. A festmények legfőképpen 19. és 20. századi neves magyar és külföldi művészek alkotásai, míg a műtárgyak között találhatók antik ezüst dísztárgyak, Fischer- és Zsolnay-porcelánfajanszok, valamint bútorok és szobrok is.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A legalacsonyabb kikiáltási árról, 6,5 ezer forintról egy ezüst névjegytartó, míg a legmagasabb árról (2,8 millió forintról) Tóth Menyhért Virágcsendélet (Termékenység) című festménye indul. A galéria munkatársai ismét nagy érdeklődésre számítanak, hiszen külföldről és belföldről is vannak érdeklődők az árverés iránt, illetve vételi megbízásokat is kaptak már.

A galéria emellett karácsonyi kamaraárverést is rendez, december 11-én, 17 órától. Ekkor főként Herendi-porcelánokra és egyéb dísztárgyakra lehet licitálni. A 287 tétel kikiáltási ára megközelítőleg 5,5 millió forint.

HBN