Nevelt lányát zaklatta a férfi – Ítéletet hoztak Debrecenben

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Az asszonynak feltűnt, hogy a kislány viselkedése megváltozott.

Tizenkét éves leánygyermekhez közeledett szexuálisan az a férfi, akinek ügyében a Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

A Debreceni Törvényszék 2017 áprilisában R. J. vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 5 év 10 hónap fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát a 4 kiskorú gyermeke felett. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Féltékenykedett az asszony

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa mintegy 12 éve élnek együtt. Ez idő alatt közösen nevelték az asszony előző élettársi kapcsolatából származó sértettet és a három közös gyermeküket. A vádlott és élettársa kapcsolata 2015 májusában megromlott az asszony féltékenysége miatt, s mindennapossá váltak a tettlegességig fajuló veszekedések.

Amikor hazatért az élettársa

2015 októberében a vádlott azt mondta a 12 éves sértettnek, hogy nagyon szereti, majd szexuálisan zaklatni kezdte. A vádlott csak akkor hagyott fel ezzel, amikor meghallotta, hogy az élettársa hazaérkezett. Megfenyegette a gyermeket, hogyha el meri mondani a történteket, akkor megveri és az édesanyja torkát is elvágja. Az asszonynak feltűnt, hogy a kislány viselkedése megváltozott, szorongóvá, nyugtalanná vált, és emiatt elköltöztette a testvéréhez. Tartott attól, hogy ennek hátterében szexuális bántalmazás állhat, mert mintegy 10 évvel korábban a vádlott a nő kiskorú testvéréhez is próbált szexuálisan közeledni. A vádlott tagadta bűnösségét.

HBN


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - A vádlott minden alkalommal közölte vele, hogyha bárkinek is elmondja, akkor börtönbe fog kerülni. Hatévi fegyházbüntetésre ítélte és hat évre eltiltotta közügyektől a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át – ittas állapotban – többször is szexuálisan közeledett a kislányához...