Névadójára emlékezik a szakkollégium

Névadójára emlékezik a szakkollégium
Névadójára emlékezik a szakkollégium - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Díszelőadással és koszorúzással tiszteleg a 150 éve született Kerpely Kálmán agrármérnök előtt az egyetem ötéves szakkollégiuma.

A Kerpely Kálmán Szakkollégium 2010-ben alakult meg a Böszörményi úti campuson azzal a céllal, hogy magas színvonalú gyakorlati képzéssel és szolgáltatással hozzájáruljon a Debreceni Egyetem szakemberképzéséhez. Feladata, hogy új kapcsolatokat építsen ki, valamint a meglévő partnerséget ápolja a hazai és külföldi munkaerő piaci szereplőkkel, vállalkozásokkal, társintézményekkel.

A szakkollégium egy olyan szervezett tehetséggondozási rendszer, amely lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy szakterületükön, érdeklődésüknek megfelelően több ismeretanyagot szerezzenek, valamint a hallgatói támogatási rendszer segítségével gyakorlati kutatásokat végezzenek. Fontos célja a nyelvoktatás, és olyan interdiszciplináris képzés létrehozása, amely széles látókörű gyakorlati szakemberek kibocsátását teszi lehetővé.

Fennállásának ötödik évfordulója, valamint Kerpely Kálmán agrármérnök, növénynemesítő születésének 150. évfordulója alkalmából a szakkollégium ünnepi díszelőadást tart február 23-án. Az „V. Kerpely Kálmán Szakmai Napok a Gyakorlatorientált Oktatásért Konferencia” című rendezvényen koszorúzással emlékeznek meg a magyarországi mezőgazdasági szakoktatás kiemelkedő alakjára az egyetem Böszörményi úti campusának szoborparkjában, majd Bruce Hoggard kanadai professzor, a Hoggard International Market Entry and Business Development elnöke tart díszelőadást a Nagytanácsteremben.

A részletes program ide kattintva megtekinthető.

– Debreceni Egyetem –