Neten is nézhetjük a DEAC meccsét

Akt.:
Neten is nézhetjük a DEAC meccsét
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – A DEAC férfi futsalosai az UFC Gyömrő csapatát fogadják február 1-jén, hétfőn 18 órától a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. A futsal NB II keleti csoportjának 15. fordulójának mérkőzést a Multimédia Kompetencia Központ élőben közvetíti az unideb.hu-n.

A tavaszi idény első hazai mérkőzését játszó debreceniek a favoritok, hiszen amíg a DEAC a 8., addig a Gyömrő a 12. a tabellán. Ráadásul az egyetemi klub több új igazolással is erősített a téli szünetben, Buka Bence és Kapusi Bence is csatlakozott a kerethez.

A DEAC férfi futsalcsapatában jelenleg alapfeltétel, hogy a játékos a Debreceni Egyetem jelenlegi, volt esetleg jövőbeni hallgatója legyen, vagy a DEAC labdarúgó/futsal szakosztályának utánpótlásában sajátítsa el a játék alapjait, tehát ízig-vérig saját nevelésű labdarúgó legyen. Ebből következően a csapat átlagéletkora a legfiatalabbak között van az országban, és az NB II-es felnőtt bajnokságban a középmezőnyben szereplő csapat váza egyúttal toronymagasan vezeti az NB II U20-korosztályos bajnokság Keleti csoportját.

A DEAC célja, hogy saját utánpótlás-bázisának mennyiségi és minőségi fejlesztésével lerakja az alapot egy majdani fél- vagy teljesen professzionális első osztályú debreceni futsalcsapatnak, mely meghatározó tényezője lehet a honi szakágnak. Jelenleg nyolc utánpótláscsapatban mintegy 120 fiatallal foglalkoznak a debreceni szakemberek, és a jelentkezők száma egyre csak nő.

HBN

Címkék: , ,hirdetés