Népzenei találkozó Csökmőn

Népzenei találkozó Csökmőn
Immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csökmőn a Népzenei Találkozót, február 20-án – tájékoztatta szerkesztőségünket B. Kiss Andrea, civil tudósítónk.

Délelőtt hálaadó Istentisztelettel indult a nap a református templomban, ahol ifj. Tóth Gyula, a helyi népdalkör vezetője citerázott, Kiss Ferenc népzenész pedig tárogatózott.

Ezután a megjelent csoportok szalagokat helyeztek el a települést jelképező kopjafánál, majd a Tájháznál gyűltek össze, ahol kiállítást tekinthettek meg, valamint szíves vendéglátásban részesültek. Délután a Faluházban folytatódott a program. Minden résztvevő csoport és szólista színpadra lépett egy-egy dalcsokorral.

A rendezvényen jelen volt Varga József polgármester, Gyula Ferencné országgyűlési képviselő, Dr. Joób Árpád népzenész, a Nyíregyházi Főiskola ének-zene tanszékének vezetője, és Birinyi József, a KÓTA társelnöke. Az est fénypontja az Arany Páva díjak átadása volt, ami különleges eseménynek számít, hiszen nem szokták kihelyezett helyszínen átadni ezt a jelentős szakmai elismerést.

Arany Páva díjat vehetett át Dr. Joób Árpádtól a Csökmői Népdalkör, a Szeghalmi Sárrét Népdalkör, a Száztagú Népdalkör, és a Csökmői Fonó Hagyományőrző Népdalkör.
A tombolasorsolás és vendéglátás után jó hangulatú mulatozás következett.
A rendezvényen fellépő csoportok, szólisták: Csökmői Fonó Hagyományőrző Népdalkör, Csökmői Népdalkör, Ifj.Tóth Gyula, Kiss Ferenc citerás, Kovácsné Vincze Katalin szóló, Nyíracsádi Népdalkör, Szeghalmi Sárrét Népdalkör,  Berettyóújfalui Pávák, Szederinda Énekegyüttes, Szabó Mariann énekes, Nyíracsádi Citeraegyüttes, Hévízgyörki Asszonykórus, Körösmenti Citeraegyüttes Komádi.