Népünnepély Sárrétudvariban

Népünnepély Sárrétudvariban
Sárrétudvari főterén, több száz lelkes rajongó előtt vehette át a település labdarúgó csapata a megyei I. osztályú labdarugó bajnokság megnyeréséért járó aranyérmet június 17-én.

A településen 1927-ben alakult meg a labdarúgó egyesület. A megyei I. osztályú kiírásban sikereik között található bronzérem, ezüstérem, de az első helyezést most először sikerült elérni. A díjakat Csende Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Labdarugó Szövetség tiszteletbeli elnöke, Bodó Sándor országgyűlési képviselő, és Kiss Tibor polgármester adta át a labdarugóknak, az egyesület elnökségének, valamint a támogatói kör tagjainak.

A köszöntők során elhangzott, hogy ezt az eredményt megérdemelte a település, a labdarugó csapat évtizedek óta meghatározója a megyei I. osztályú bajnokságnak, a mérkőzéseket látogató szurkolótábor létszáma a legnagyobb a megyében, s a csapat támogatása példaértékű a községben. A Gulyás Gyula vezette csapat öt éve van együtt, első helyezésükre még az ellenfelek szerint is rászolgáltak. Külön dícséret illette az utánpótlás csapatokat is, akik előkelő helyezésekkel zártak a korosztályi bajnokságokon.

Az éremátadó ünnepség hangulatát tánc műsor és tűzijáték fokozta. Az est fergeteges utcabállal ért véget.

Kiss Tibor,

polgármester