Népszerű a baleset-megelőzési program

Népszerű a baleset-megelőzési program
© Fotó: Debreceni Törvényszék
Debrecen – Ezúttal a Debreceni Járásbíróság dísztárgyalója adott otthont 2019. március 28-án a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság programjának. Az előadáson a debreceni Tóth Árpád Gimnázium három osztályának tanulói vettek részt.

A bíróság, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat számára egyránt fontos a fiatal felnőttek, valamint a középfokú oktatási intézményben tanuló diákok biztonságos közúti közlekedésre nevelése, annak tudatosítása, hogy sokszor az életük múlhat azon, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat vagy sem, hisz ahogy a mottó is szól: „A baleseteket emberek okozzák.” A program további népszerűsítése érdekében a társszervek 2019. március 12-én együttműködési megállapodást is kötöttek – tájékoztatott közleményében a Debreceni Törvényszék.

A TÖRÉS-PONT fő célja, hogy a fiatalok megismerjék a közlekedési balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeiket, fokozottabban figyeljenek fel a kockázatokra és tudjanak helyesen reagálni mások veszélyes magatartására. Az előadók most is a saját szakmai szemszögükből világították meg a közlekedési baleseteket és azok következményeit.