Népes mezőny a Kyokushin Diákolimpián

Népes mezőny a Kyokushin Diákolimpián
A kelet-magyarországi régió erejét bizonyítja, hogy ebben az évben is nagy létszámmal képviseltették magukat a klubok a Kyokushin Karate Diákolimpia területi elődöntőjén, melyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg Hajdúszoboszlón.

A Városi Sportházban tartott versenyre tizenhat egyesület érkezett 164 indulóval. A legtöbb karatékát nevező klubok a Berettyó Budo SE, a debreceni Shogun SE, a szeghalmi Senshi SE, 14 fővel a hazai csapat képviseletében a hajdúszoboszlói Kyokushin Karate Klub, illetve annak balmazújvárosi szakosztálya, továbbá a szintén debreceni Kagami SE, valamint Nyírbátor.

A program a verseny előtt szokásos mérlegeléssel és az orvosi vizsgálattal vette kezdetét. A gyermek I., gyermek II., serdülő, ifjúsági és junior korcsoportok indulói számára összesen 37 súlycsoportot hirdettek, és ezekből minden esetben a legjobb 6 versenyző jut tovább az országos döntőre.

A szervező klub képviseletében, a Kyokushin Karate Klub ügyvezető elnöke Sensei Szabó Tamás (4.Dan) köszöntötte a karatékékat és a megtelt lelátókon helyet foglaló nézőket. Kiemelten üdvözölte a verseny főbíráját Sensei Hegedűs Líviát (4.Dan), valamint a Magyar Kyokushin Karate Szervezet ügyvezető elnökét Shihan Karmazin Györgyöt (5. Dan), aki jelenlétével emelte az elődöntő színvonalát. A Shihan megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki a szervezőknek, a felkészítő kluboknak, a szülőknek, valamint a verseny szponzorainak, akiknek kiemelte szerepét a sportesemény megrendezésében.

A nagy versenyzői létszám miatt három tatamin zajlottak az összecsapások, és a több órán át tartó verseny során küzdőtérre léptek kezdetben az egészen kicsi, majd jóval később a már-már felnőtt korú junior karatékák is, akiknek tudása már bizonyítottan megállja helyét a nemzetközi mezőnyben is.

Mivel azonban utánpótlás korosztályról van szó, ezért minden korcsoportban a versenyszabályoknak megfelelően védőfelszerelést kell viselniük a fiataloknak, hiszen testi épségüknek megóvása a legfontosabb függetlenül attól, hogy egy full-kontakt rendszerű küzdősportot gyakorolnak.

A legeredményesebb versenyzők továbbjutottak az április 17-én, Szeghalomban megrendezésre kerülő országos döntőbe.További hírek a haon-sportoldal kategóriából