Népes és neves mezőny indul a Kelet Kupán

Népes és neves mezőny indul a Kelet Kupán
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Liga versenyeket és Összetett Országos Bajnokságot rendeznek Debrecenben.

A Gyulai István Atlétikai Stadion ad otthont hétvégén a több korcsoportot rajthoz állító Kelet Kupának, amely része a Liga-sorozatnak is: Szuper Liga – Junior Liga – Ifjúsági Liga és Serdülő Liga számok szerepelnek a kiírásban. Továbbá a női hét- és férfi tízpróbázók az országos bajnoki címekért küzdenek meg.

A két nap során összesen 57 számot rendeznek a nívós versenyen. A beérkezett nevezések alapján elmondható, hogy igen népes mezőny érkezik Debrecenbe, hiszen hazánk 54 sportszervezetéből közel 600 atléta jelezte részvételi szándékát. A rendező Debreceni Sportcentrum – Sportiskola színeiben a különböző korcsoportokban több mint 50 atléta áll rajthoz.

A legnépesebb mezőnyt a férfi 200 m vonultatja fel, 49 indulóval. Férfi 100-on 38, míg férfi 400 méteren 32 atléta vág neki a küzdelmeknek.

A DSC-SI atlétái több számban is esélyesként indulnak. Nagy csatát ígér a női 100 méter, ahol ezen a távon az elmúlt hétvégi, miskolci csapatbajnoki elődöntőn első helyezett Kozák Luca, a 100 gát nyertese, a szintén hazai Kerekes Gréta, valamint Kaptur Éva (Bp. Honvéd) és Nguyen Anasztázia (MTK) között dőlhet el az aranyérem sorsa. A DSC-SI két kiválósága 100 gáton is összecsap majd. Aradi Bernadett három számban is indul, 400, 800 és 1500 méteren, utóbbi kettőben dobogós reményekkel. A 2000 méteres akadályfutásra Kácser Zita nevezett a legjobb idővel, rúdugrásban pedig Klekner Hangától várhatunk jó eredményt. Diszkoszvetésben dobókörbe lép a riói olimpián súlylökésben bronzérmes, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok békéscsabai Márton Anita.

A férfiaknál a csapatbajnoki elődöntőn 400 gáton első Koroknai Tibor most is ott lesz a rajtnál, sőt a 400 méteres síkfutásban sem lenne meglepő, ha érmet szerezne, de ugyanez elmondható a fiatal, 20 éves Győri Árpádról, aki 200-on méretteti meg magát. A 3000 méteres akadályfutás egyik nagy favoritja a cívisvárosi Juhász Balázs, de szintén dobogóesélyes csapattársa, Pápai Márton is.

A Kelet Kupa szombati és vasárnapi programja egyaránt 11 órakor kezdődik. Az eseményre a belépés díjtalan.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –Sporthírek