Népdalok és magyar nóták versenye Debrecenben

Akt.:
Népdalok és magyar nóták versenye Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A legjobbnak ítélt énekes előadók immár bejutottak az országos döntőbe is.

Három megyéből csaknem negyven versenyző érkezett a magyarnóta- és népdaléneklési vetélkedő regionális döntőjébe, a Belvárosi Művelődési Központba.

A Debreceni Nyugdíjas Klub együttműködésével hétfőn a Debreceni Művelődési Központ pódiumtermében mérettették meg magukat a dalolni vágyók. A résztvevők népdalokból és magyar nótákból szabadon választhattak. Egy három dalból álló dalcsokorral kellett meggyőzni a közönséget és a háromtagú zsűrit.

Pedagógusok irányításával

Korhatár és díjazás nincs, a jól szereplők továbbjutnak az országos döntőbe.

– Nagyon sokat fejlődött a rendezvény, hiszen a résztvevők olyan népdalokat is előadnak, amelyeket ritkán hallhatunk, vagy esetleg nem is ismerünk. Látni lehet a versenyzőkön az internet adta segítséget és a hozzáértő szakemberek munkáját.

nd-1Fotó: Molnár Péter

Már a legkisebb településen is énektanárok és pedagógusok segítik a munkájukat – mondta el a Napló érdeklődésére a helyszínen Molnár Ferencné, a Debreceni Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének Elnöke. Hangsúlyozta azt is, hogy a cél a hagyomány fenntartása és ápolása.

A legkiválóbbak

Az országos vetélkedőre Fórián Imre (Püspökladány), Kozák Lászlóné (Hajdúnánás), Kanczel Bíborka (Hajdúsági Népzenei Együttes tagja), Virágos Lajosné Kozák Anikó (Sáránd), Gutyán Lászlóné (Napkor), Csávás Antalné (Kaba), valamint a Balmazújvárosi Veréce Trió – Török Andrásné, Fésűsné Kovács Lilla és Molnár Imréné – jutottak tovább.

GYT