Nemzetközi vacsoracsata a Debreceni Egyetemen

Nemzetközi vacsoracsata a Debreceni Egyetemen
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Huszonegy ország nemzeti fogásai kerültek terítékre az International Dinner estjén. Többek között azeri, mexikói és indiai ízeket, valamint magyar fogásokat kóstolhattak meg a hazai és külföldi hallgatók a gasztronómiai rendezvényen.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának programpalettáján immáron elmaradhatatlan eseményként szerepel évek óta a Klinika Moziban rendezett nemzetközi gasztro est. A nemzeti fogások ízpróbája azzal a céllal jött létre, hogy az itt tanuló külföldi és magyar hallgatók közelebb kerülhessenek egymáshoz, megismerjék az egyetemen tanuló nemzetek kultúráját és konyháját.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

Mintegy hetven résztvevő, valamint a Nemzetközi Iroda és a DEHÖK Külügyi Bizottság tagjaiból álló háromtagú zsűri kóstolta végig, majd szavazataik alapján díjazta a három legízletesebb étket április 4-én.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

Harmadik helyen India csapata végzett, a naan kenyérrel kínált pikáns, fűszeres lencseragujával. A dobogó második helyét töltött szőlőlevéllel és poharas édességeivel érdemelte ki Törökország csapata, végül pedig a díjnyertes fogás a cseh svícková vadas gnocchi lett.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

Természetesen a magyar stand sem maradt el a nemzetek asztalai között, ahol a Külügyi Bizottság tagjai többek között lepcsánkávál, fasírttal, körözöttel, somlói galuskával, kenyérlángossal, rétessel kínálták a magyar ízek iránt érdeklődőket, s szíverősítőként pálinkát is szolgáltak a hazai finomságok mellé.A tavasz folyamán a külföldi hallgatók kirándulásokon, International Eventen és búcsúvacsorán is részt vesznek majd.

– Debreceni Egyetem –