Nemzetközi szórakozás és tanácskozás napjai

A négynapos rendezvény mozgalmas nyitóesttel indult az egyetem főépületében február 5-én
A négynapos rendezvény mozgalmas nyitóesttel indult az egyetem főépületében február 5-én - © Fotó: Matey István
Debrecen – Fontos döntéseket hoztak, buliztak és egymás szokásaival ismerkedtek.

Nemzetközi hallgatói konferenciát rendezett a Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága február 5–8. között.

A Council of National Representatives Debrecen című négynapos eseményen minden Európai Unióba és gazdasági térségbe tartozó Erasmus Student Network (ESN) tagország részt vett, valamint Oroszország, Svájc és Norvégia is képviseltette magát, Magyarországról pedig több delegáció is érkezett. A nemzetközi munkaközösségek és csoportok összesen hetven résztvevővel tanácskoztak az ESN jövőbeli tevékenységeiről, illetve arról, hogy az adott évben mely programok lesznek kiemelt jelentőségűek.

Félévnyi készülés eredménye

– Nagy megtiszteltetés, hogy idén a Debreceni Egyetem szervezetheti ezt a nagyszabású programot. Fél évig készültünk erre, bízom benne, hogy minden résztvevő számára hasznosan és eredményesen fog eltelni a konferencia – fogalmazott Virga József, a Hallgatói Önkormányzat Hallgatói Külügyi Bizottságának elnöke a rendezvény nyitóestjén, amely a köszöntők után magyar néptáncbemutatóval és borkóstolóval folytatódott. Ezután a jelenlévők táncházon vehettek részt, amelyen a Szeredás Népzenei Együttes húzta a pörgős talpalávalót.

A konferencia vendégei pénteken nemzetközi gasztronómiai estet tartottak a Klinika Moziban, szombaton pedig a szervezők a híres magyar romkocsmák világát mutatták be a cívisvárosba érkezetteknek.

HBN