Nemzetközi páston vívott a DHSE, nem voltak rosszak

Fekete Laura (balról a második) bizonyította tehetségét
Fekete Laura (balról a második) bizonyította tehetségét - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A hajdúsági vívótehetség, Fekete Laura a magyar válogatott tagjaként szerzett aranyérmet.

Újabb sikeres hétvégét zártak a DHSE-PMD Vívóegyesület sportolói. A 17 éves Urbán Ádám az olimpiai kvalifikációs kard GP-n léphetett pástra. A budapesti versenyen a csoportban két győzelmet is aratott a cívis reménység, azonban ez kevés volt a táblára kerüléshez.

Fekete Laura és Vértesi Lili a klagenfurti kadet európai körversenyen vívtak, ahol könnyedén vették a csoportkört, majd nagyon magabiztos vívással jutottak a legjobb 64 versenyzőig. A folytatásban Vértesi kikapott az amerikai O Reillytől, majd egy körrel később Fekete számára is véget ért a verseny, honfitársától, Muhari Esztertől kapott ki. Fekete a versenyen megszerzett pontoknak köszönhetően őrzi a válogatói ranglista negyedik helyét.

Másnap a csapatok versenyére került sor, ahol Fekete a magyar válogatott tagjaként, míg Vértesi a mieink második számú csapatában vívhatott. Nagyszerűen alakultak a csapatküzdelmek, hiszen az első csapat magabiztos teljesítménnyel aranyérmet, míg a második számú alakulat a negyedik helyen végzett.

HBN

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek