Nemzetközi mezőny és nagy izgalmak Szoboszlón

Újabb fordulót rendeztek a Traubisoda Hajdú Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságban
Újabb fordulót rendeztek a Traubisoda Hajdú Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságban - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúszoboszló – 2015. július 25-én és 26-án Hajdúszoboszlón, Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, a Hungarospa Gyógy- Termál és Strandfürdőben került sor a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság negyedik fordulójára.

Míg az előző hajdúböszörményi versenyen hazánk különböző tájairól érkeztek sokan, ezúttal lengyel és afgán játékosok színesítették a Campus fesztivál miatt csökkentett üzemmódban résztvevő hazai mezőnyt.

A hölgyeknél többen is esélyesek voltak a dobogós helyekre. Izgalmas mérkőzések után végül hosszú útra indultak a kupák, ugyanis a lengyelországi Strzelin városából érkező Monika Chmura és Joanna Włodarczyk vihették haza őket. Második helyen a hosszú idő után újra összeállt Hock Renáta és Szabó Kármen végeztek, míg Dr. Jeneiné Molnár Enikő és Kovács Katalin a bronzérmek tulajdonosai lettek.

Az összetett versenyben Szabó Kármen állt az élre (17 pont), Fehér Zsófia a második helyre esett vissza (15), míg Bancsi Judit (11) őrzi harmadik helyét.

A férfiaknál három lengyel és két afgán pár is indult a magyar ketteseken kívül. Bár több mérkőzésen megszorították őket a hazai együttesek is, végül a négy közé csak külföldi duók jutottak. Első helyen végzett a Jan Włodarczyk, Patryk Kozdron kettős, a Khadim Mobinullah, Ahmog Khan és a Piotrek Chmura, Tomek Chmura pár előtt.

Az összetettben négyen állnak azonos pontszámmal az élen: Bitó Attila, Filius Zoltán István, Hunyadvári Ottó és Tóth Dániel.

Vasárnap a vegyes párosok játéknapján három olyan páros került a dobogás helyekre, akik a magánéletben is párt alkotnak. Veretlenül győzött a Puskás Fanni, Hubicska Patrik kettős, megelőzve Hock Renátát és Korponai Tibort, valamint Szabó Kárment és Nagy Mártont.

Az összetett versenyt Szabó Kármen vezeti 23 ponttal vezet, őt követi jelenlegi párja Nagy Márton 22 ponttal, míg a harmadik helyre feljött Hock Renáta, akinek 9 pontja van.

A következő fordulóra 2015. augusztus elsején és másodikán kerül sor Debrecenben, Aquaticum Strandfürdőben. A versenyen ismét női, férfi (szombaton) és vegyes párosok (vasárnap) vehetnek részt játéktudástól és előképzettségtől függetlenül.

– Szombathy András –