Nemzetközi floorballtornát rendez Debrecen

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a Debrecen Floorball Open április 22-én, a Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnokában.

Igazán nívós mezőny ad randevút egymásnak a cívisvárosban: a házigazda DEAC mellett a élvonalbeli, másodosztályú csapatok, valamint két határon túli együttes is képviselteti magát. A torna legnagyobb esélyese a Komáromból érkező SZPK, akik az OB I-es bajnoki döntőre hangolódnak Debrecenben. Szintén az élvonalat képviseli a fővárosi ORIGO, valamint az érdi ARES HC csapatai. Határon túlról Székelyudvarhely valamint Rimaszombat képviselteti magát a debreceni megmérettetésen. A hajdúsági csapat igazán nagy elánnal, valamint a jövő évre formálódó kerettel vág neki a hazai rendezvénynek.

A DEAC válogatott kapusa, dr. Héjja Gábor így vélekedik a holnapi eseményről:

– Valóban nagyon erős csapatokkal kerültünk össze. Természetesen szeretnék továbbjutni a csoportból, de ehhez mindenképp meglepetés eredmény is kelleni fog, hiszen az elmúlt évben nem tudtuk vállalni a bajnokságot és a székelyudvarhelyi túrát leszámítva a csapat nem volt igazi versenyhelyzetben. A legfontosabb, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból!

A torna 9.00-kor igazi keleti rangadóval kezdődik: a DEAC a Miskolci FE gárdájával csap össze. Az esemény egészen este 7-ig várja az érdeklődőket, a belépés ingyenes.

– DEAC –Sporthírek