„Nemzetközi” edzőmeccsel hangol a DVSC csapata

Akt.:
Képünk a Ligakupa-döntőn készült 2015. június 3-án a Nagyerdei Stadionban
Képünk a Ligakupa-döntőn készült 2015. június 3-án a Nagyerdei Stadionban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A csütörtöki Ferencváros elleni találkozó lesz az Európa Liga-meccs főpróbája.

Közeledik az első tétmérkőzés a Loki számára, ennek megfelelően teljes gőzzel készülnek a piros-fehérek a tréningeken. Az már korábban eldőlt, az Európa Ligában a montenegrói FK Szutjeszka ellen bizonyíthatnak Szakály Péterék, most pedig az is véglegessé vált, hogy az első selejtezőkör első meccsét július 2-án, csütörtökön 18.30-tól a Nagyerdei Stadionban játsszák a felek. De azelőtt még egy komoly felkészülési találkozó vár a DVSC-re: június 25-én, csütörtökön 17 órától a Ferencváros vendégeskedik a Nagyerdei Stadionban.

Fontos az EL

– Próbálunk nemzetközi ritmusban készülni, ennek egyik fontos állomása lesz a Fradi elleni edzőmeccs. Komoly ellenféllel akartunk játszani, s mivel a Ferencváros is érdekelt az EL-ben, így ideális rivális, s a csütörtöki időpont is a nemzetközi kupaszereplés miatt lett kitűzve – kezdte a beszélgetést Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője.

– Az Európa Liga-meccs miatt a tavalyi szezon után nagyon kevés pihenőt kapott a csapat, aminek az volt a pozitívuma, hogy kondicionálisan nem estek vissza a játékosok, így biztos alapokról kezdtük a gyakorlásokat. Jó úton haladunk a felkészüléssel, a korábbi maródiak visszatértek közénk, bár kisebb-nagyobb sérülések hátráltatják a munkát. Kapusposzton vannak gondjaink, hiszen Novakovicsot műtötték, Verpecz térdproblémával küszködik, míg a jelenleg rehabilitációs edzéseket végző Balogh János csak júliustól lesz a játékosunk. Ettől függetlenül gőzerővel készülünk, én már kifejezetten várom a meccseket! A Fradi ellen szeretném kipróbálni azt a csapatot, amire számítanék a nemzetközi kupában, mindössze pár cserét akarok végrehajtani a találkozón – nyilatkozta a debreceni mester, aki hangsúlyozta, a gárda számára nagyon fontos a kupaszereplés.

Fontos tudnivaló a nézőknek, hogy a jegyvásárláshoz szurkolói kártya bemutatása szükséges.

Csütörtökön sorsolnak

A Magyar Labdarúgó Szövetség június 25-én, csütörtökön kora délután készíti el az NB I 2015-2016-os idényének sorsolását. Amint arról korábban beszámoltunk, ezúttal már csak 12 csapat küzd az élvonalban, és a bajnokságot körmérkőzéses formában, háromszor 11 forduló keretében rendezik meg. Ami már biztos, a pontvadászat július 17-én, pénteken kezdődik és 2016. május 8-án, vasárnap fejeződik be.

– Boros Norbert –