Nemzetközi táncverseny Hajdúböszörményben

Idén első alakalommal Hajdúböszörmény nemzetközi táncverseny házigazdája lesz. A Böszörményi Parketten 14 ország táncosait láthatja a közönség – adta hírül Fekete-Szabó Katalin, civil tudósítónk.

A Salome Táncsport Egyesület és Hajdúböszörmény városa már nyolcadik alkalommal rendezi meg a Latin-amerikai táncok Országos Ranglista Bajnokságát 2010. február 27-én „Hajdú Kupa 2010” néven. Ebben az évben „Hajdúböszörmény Open” címmel IDSF verseny rendezési jogát is megkapták a szervezők, mely február 28-án mintegy 14 ország táncosainak részvételével zajlik. A két sportesemény helyszíne a Bocskai István Áltanos Iskola és Városi Sportiskola Sportcsarnoka. Közel félszáz táncos pár méri össze tudását s kiderül, hogy kik viszik haza a „Hajdú Kupát” 2010-ben, tájékoztatott a részletekről Lukácsi Zsuzsa főszervező és Szarvas Tibor a Salome Táncsport Egyesület elnöke

A versenyeken a korábbi évekhez hasonlóan a hazai ismert szakemberek mellett nemzetközileg ismert pontozók, szakemberek is képviseltetik magukat. A világszerte ismert-elismert Giacomo Steccaglia (Latin Olasz Bajnok, Showdance Világbajnok) már harmadik alkalommal pontoz a „hajdúk fővárosában”.

„Évek óta szervezünk kiemelt hazai táncversenyeket, de ebben az évben szeretnénk megmutatni a nemzetközi táncosvilágnak is milyen közvetlen és kiemelkedő színvonalú versenyt tudunk rendezni, Hajdúböszörményben” – emelte ki Szarvas Tibor.

A rendezvényről tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy az eseményen részt vesz a Magyar Bajnokság első tizennyolc helyezettje. Így a közönség Hajdúböszörményben láthatja versenyezni a Váradi Martina és Andrea Silvestri párost, akik jelenleg a Világranglista tizenötödik helyezettjei.

De a hajdúböszörményi parketten Mikes Anna és László Csaba is versenyez majd, akik a világranglista szintén előkelő harmincötödik helyén állnak.

Szombaton 17 órától a latin ranglista bajnokság, vasárnap 11 órától és délután fél öttől közönséget a nemzetközi táncverseny várja a közönséget.

További információk a www.hajduopoen.eu internetes oldalon találhatók.

Fekete-Szabó Katalin