Nemzeti Vágta: szabolcsiak a középfutamban

Akt.:
Szombaton rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamait a Hősök terén.

A szabolcsiak is szerencsét próbáltak a nagyszabású program keretében. Az első előfutamban a Nyírbátort képviselő Bálint István a negyedik helyen végzett, Zirc és Bordány lovasa kvalifikálta magát a középfutamba.

Az ötödik csoport tagja volt Suták Csenge Nyíregyháza képviseletében. A negyedszerre megismételt start után sikerült elsőként továbbjutnia. Rögtön tuána következett Gajdos Zsolt (Demecser), a Nyírségi Vágta győztese, aki futamát is megnyerte. A nyolcadik előfutamból Szigliget és Kaposvár került tovább, Szellei Attila (Tiszalök) a harmadik helyet érte el. Hasonlóképpen járt Magera Csaba (Nagykálló),őt Komárom és Sarkad lovasai előzték meg. A tizenegyedik előfutamban a Beregdarócot reprezentáló Suták János az ötödik helyen végzett.

A 72 településből 24 jutott tovább a vasárnapi középdöntőbe: Zirc, Bordány, Érsekhalma, Tényő, Abaliget, Balatonalmádi, Mezőgyán, Tata, Nyíregyháza, Gyugy, Demecser, Hollókő, Bácsalmás, Szentkirály, Szigliget, Kaposvár, Zamárdi, Komádi, Komárom, Sarkad, Budapest – Újbuda, Agárd, Cegléd és Mogyoród lovasai mérhetik össze tudásukat a zárónapon. A győztes város 20 millió forintot, az elő- és középdöntő futamgyőztesei pedig egymillió forintot kapnak.