NEMZETI VÁGTA: Befejeződtek az előfutamok

Akt.:
Befejeződtek a Nemzeti Vágta előfutamai szombat este a budapesti Hősök terén. 72 településből 24 jutott tovább a vasárnapi középdöntőbe.

Az indulók között ott lesz a tavalyi győztes Bácsalmás, és a 2008-as nyertes, Nyíregyháza városa is. Tamás István, a Nemzeti Vágta elnöke elmondta: becslése szerint a tavalyi és tavalyelőtti néző számnál is többen voltak kíváncsiak az elődöntőkre, és várhatóan vasárnap is teltház lesz. Emlékeztetett: korábban a két nap alatt több mint 100 ezren látogattak ki a Nemzeti Vágta futamaira.

Zirc, Bordány, Érsekhalma, Tényő, Abaliget, Balatonalmádi, Mezőgyán, Tata, Nyíregyháza, Gyugy, Demecser, Hollókő, Bácsalmás, Szentkirály, Szigliget, Kaposvár, Zamárdi, Komádi, Komárom, Sarkad, Budapest – Újbuda, Agárd, Cegléd és Mogyoród lovasai mérhetik össze tudásukat a vasárnapi középdöntőkben, ők ugyanis az előfutamok első, illetve második helyezettjei.

A győztes város 20 millió forintot, az elő- és középdöntő futamgyőztesei pedig egymillió forintot kapnak. A vasárnap megmérettetésen ott lesznek a tavalyi és a tavalyelőtti év győztesei – Bácsalmás és Nyíregyháza – lovasai is.

– Független HÍrügynöskég –