Nemzeti Szakértői és Kutató Központ alakul

Budapest – Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) néven igazságügyi szakértői intézményt alapít a kormány. Az NSZKK az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek és a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet összeolvadásával jön létre – az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.

Az NSZKK új költségvetési szerv, amelyet a belügyminiszter és az igazságügyi miniszter irányít. A szervezet jövő év január 1-jével alakul meg.

Közölték: az NSZKK alaptevékenységeként ellátja az igazságügyi szakértőkről szóló törvény vonatkozó bekezdése szerinti igazságügyi szakértői tevékenységet, valamint az ahhoz kapcsolódó igazgatási, gazdálkodási, munkaügyi és nyilvántartási feladatokat.

A kormány szakértői nyilvántartó szervként, a büntetőeljárás alá vont és az elítélt emberek DNS-profiljának meghatározásában közreműködő szervként, valamint arcképelemző tevékenységet végző szervként az NSZKK-t jelöli ki.

A Magyar Közlönyben csütörtökön az jelent meg, hogy a kormány három év alatt százmillió forinttal támogatja az említett szakértői szervezetek összeolvadását.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés