Nemzeti ösztöndíj a debreceni tini rockernek

Balogh Soma
Balogh Soma - © Fotó: magánarchívum
Budapest, Debrecen – A napokban az Iron Maiden dobosától tanult, és a Tankcsapdával is forgatott.

Második alkalommal vehette át a Nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjat pénteken, az Emberi Erőforrások Minisztériumában a debreceni Lilla Téri Kéttannyelvű Általános Iskola és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjának 13 éves hallgatója, Balogh Soma.

A hajdúböszörményi születésű dobos tehetséget 2016-ban a TV2 tehetséggondozó műsora, a Kismenők fedezte fel. A fiatal rocker dobos a múlt hétvégén ott volt a Manchesterben zajló Young Drummers 2019 és a UK Drum Show nevű rendezvényeken is. Ekkor többek között olyan dobosoktól leshette el a szakma fortélyait, mint Nicko McBrain (Iron Maiden), valamint Benny Greb és Jojo Mayer. Néhány hete pedig a MOL Alapítvány felkérésére a Tankcsapdával és Somával közös videóban kereste a fiatal tehetségeket az aktuális pályázatára. A tini tehetség most kezdete az Új szemesztert a DE Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjában.

bs2Nicko McBrainnel | Fotó: magánarchívum

A pályázat idei keretösszege 345 millió forint volt. Az odaítélt támogatásaik révén a nyertesek finanszírozhatnak például magánórákat, versenyrészvételt, de lehet hangszert vagy számítógépet is vásárolni.

VA