Nemsokára vezethetünk a nyugati kiskörút új szakaszán!

Elkészült, de még nem adták át a nyugati kiskörút új szakaszát
Elkészült, de még nem adták át a nyugati kiskörút új szakaszát - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Javában zajlik a műszaki átadás-átvétel a nyugati kiskörút új szakaszán.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikortól lesz használható a nyugati kiskörút új része, az Arany János utca és az Erzsébet utca között. Addig még egy kis türelemre lesz szükségük az autósoknak.

A nyugati kiskörút második ütemének műszaki átadás-átvételi eljárásai október 16-án elkezdődtek. A szennyvízcsatorna, a hírközlési hálózat-, a gázvezetékek kiváltása, a troli felsővezetékek áthelyezése, valamint a csobogók kialakítása kapcsán lefolytatott eljárások már befejeződtek. Néhány művelet, mint például az útépítésre vonatkozóak, azonban még nem zárultak le. Utóbbi október 26-án kezdődött – közölte a polgármesteri hivatal illetékese.

Kisebb munkák

A közútkezelők, közmű-üzemeltetők, műszaki ellenőrök által felvett hibajegyzékek alapján a javítások szinte teljesen elkészültek, csak kisebb munkák vannak hátra. Az Erzsébet utcán például néhány, a troli felsővezetékét tartó oszlopra figyelemfelkeltő piros-fehér öntapadós matricát kell felragasztani.

Fotó: Derencsényi István (galéria) Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

Több helyen plusz jelzőtáblákat, gyalogos korlátokat kell kihelyezni. Egyes KRESZ táblákat, illetve néhány, a vakok és gyengénlátók tájékozódását segítő speciális, kiemelkedő burkolati elemet át kell rakni.

Az ideiglenes forgalomba helyezési engedély kiadásához szükséges hatósági helyszíni bejárást november 20-án tartják.

Csúszott a befejezés

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a kivitelező Duna Aszfalt Kft.-nek kell-e kötbért fizetnie azért, mert a beruházás nem készült el az eredetileg tervezett augusztus végi határidőre. Erre a polgármesteri hivatal illetékese azt válaszolta, hogy amennyiben az október 26-ától számított 30 napon belül sikeres lesz a műszaki átadás-átvételi eljárás, a vállalkozó kötbért nem fizet.

HBN–OCs








hirdetés