Helyi közélet

2015.05.21. 13:42

Nézőpont: Inkább mértékkel

<em>Sosem elég az, ami van, mindig másra, többre vágyunk. Ez egy természetes emberi tulajdonság, mely a legtöbbekben megvan. </em> Szabó Dóra írása.

Sosem elég az, ami van, mindig másra, többre vágyunk. Ez egy természetes emberi tulajdonság, mely a legtöbbekben megvan. Szabó Dóra írása.

Az élet bármely területén felbukkanhat a jobbra törekvés. Vegyük a sport világát: fejlődni, fejleszteni kell, különben lemaradunk. Jól tudják ezt a vezetők és versenyzők egyaránt. Debrecen a sport fővárosa, szokták mondani, nem is alaptalanul. Ennek egyik újabb ékes példája az épülő háromszintes, lelátóval kiegészített Sporttudományi Oktatóközpont a Dóczy József utcai sporttelepen, melyet már ősszel birtokba vehetnek az érdeklődők.

Lesz hol és kikért szurkolni. Mert amíg vannak versenyek és sportemberek, addig lesznek drukkerek is. Jó érzés rajongani valamiért, valakiért, egy közösséghez tartozni. A fanatikusok azért szorítanak, hogy kedvencük minél jobban teljesítsen, lehetőleg az élen végezzen. Ha ez nem sikerül, máris jön a kritika, minek az a szuper stadion, uszoda, ha nincs eredmény. Ezzel nem tudok egyetérteni. Nem várható el a Lokitól például, hogy minden évben bajnok legyen, ahogy adott esetben a vízilabdázók sem tehetnek csodát. Igenis szép és értékelendő produkció akár egy tizedik hely is. Persze, ha lehet, a fejlődés igényével kell fellépnünk, mivel ez visz minket előre, azonban nem szabad átesni a ló túloldalára, könnyen telhetetlenné válhatunk, ami pedig inkább gátolja a haladást, semmint lökést adna annak.


Debrecen – Az egyetem és a város sportéletét is segíti az őszre megépülő sportközpont.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában